zondag 28 november 2010

Portret als verrassingscadeau

www.cveen.nl

Dit is het tweede deel van de portretopdracht Schaakmat. Deze zoon is in de donkere sfeer uitgewerkt. Tezamen beelden ze het wit en zwart van het schaakspel uit, omdat beiden fanatiek schakers zijn op landelijk niveau in hun eigen jeugdklassen.

In het echt zijn de kleuren warmer.

zaterdag 27 november 2010

Portret als inauguratie cadeau

Beide zonen zijn geportretteerd als cadeau ter gelegenheid van de inauguratie van de vader. Beiden zijn fanatiek schakers in hun eigen jeugdklasse op landelijk niveau. De één is hoofdzakelijk in witte sfeer uitgebeeld, de ander in hoofdzakelijk zwarte sfeer (resp. lichte en donkere blauwen), getiteld Schaakmat I & II. De portretten hangen met de hoofden naast elkaar en de lege ruimte aan de buitenkant.

vrijdag 26 november 2010

Hondenportret als verjaardagscadeau

De naam van deze aandoenlijke jackRussell is Kelly. Het is een bescheiden, teer beestje. We moesten heel erg ons best doen om haar in beweging te krijgen. Ze vond het allemaal zo spannend. Haar hele lijfje trilde. Uiteindelijk had ik voldoende beeld van haar om haar te kunnen schilderen. De portretopdracht was ter gelegenheid van een verjaardag. zie ook www.cveen.nl

donderdag 25 november 2010

Portret als cadeau

Voor een zeer speciale gelegenheid heeft de echtgenote twee portretten van haar zonen laten maken. keuze is gevallen op overwegend neutrale kleuren met een blauwzweem. Ingelijst in prachtige lijsten van 80 x 60 groot. Hier alvast een voorproefje.
Vanaf overmorgen op mijn website te zien.  www.cveen.nl

dinsdag 23 november 2010

Hondenportret in opdracht

Voor een verjaardagscadeau ben ik bezig met een hondje. Het portret is opgebouwd uit een kop en 2 poses van het lopende beestje. De laatste hand wordt er aan gelegd. Over enige dagen is de portretopdracht afgerond en ga ik weer verder met twee portretopdrachten van mensen.
Binnenkort staat deze ook op mijn site www.cveen.nl

donderdag 11 november 2010

Roos II

Tussen de portretopdrachten door heb ik een tweede roos geschilderd. Het is luchtiger werk, aardig om te doen. De achtergrond dient als voorbeeldmateriaal voor mijn cursisten. Voor informatie over cursussen en workshops zie www.cveen.nl
De roos is te koop.

woensdag 10 november 2010

Roos

Voor de afwisseling een roos geschilderd, tussen het werk aan alle portretten en portretopdrachten. Ik heb net een tweetal jongens afgerond, en ga nu beginnen aan een hond. Tussendoor had ik even behoefte aan iets lichters tussendoor. De achtergrond is een aardige die als voorbeeld dient voor mijn cursisten om een bepaalde techniek te leren.
zie  www.cveen.nl

zaterdag 6 november 2010

Workshop schilderen als bedrijfsuitje

Bedrijfsuitje met veel animo en plezier, en prachtige eindresultaten!
Wat te doen tijdens een bedrijfsuitje van een huisartsenpraktijk in de winter? Kans op kou en regen. Dus binnenactiviteit. Iemand komt op het idee: "Laten we gaan schilderen!" Wat kan je hier op voorhand van verwachten? Wat moet je nou met verf en kwast als de laatste keer rond kleutertijd was. Maar kijk nu! Na de workshop van zo'n 2,5 uur, inclusief pauze en een hoop gezelligheid! Iedereen is trots en verrast. Wat is er toch mogelijk!?!! Met een doortastende aanpak, enkele 'weetjes' en hulp op het juiste moment, is de geit toch mooi en gevarieerd neergezet!
www.cveen.nl