donderdag 26 november 2009

De Acht van de Achterhoek


De serie van 8 burgervaders/moeders van de Achterhoek is zo goed als af. Er zitten er nog 2 in afrondend stadium 'op de plaat'. Ik moet er altijd nog een tijdje op broeden en afstand van nemen, juist de finishing touch kost nog heel wat tijd... Ik heb al wel de 2 burgemeesters uit Winterwijk en Berkelland op de site geplaatst. Het was weer eens mooi weer, zonder miezer of regen, en dan kan ik op mijn noordelijke witte muur mooi foto's maken. Ik ben nog niet tevreden over de foto's van die schilderijen. Ze moeten nog eens over. Het is moeilijk om de helderheid en kleurnuances over te nemen en het automatisch scherpstellen blijkt ook altijd lastig te gaan. In werkelijkheid zijn de schilderijen intenser en harmonischer van kleur en scherp op het gezicht geschilderd. Op de een of andere manier pakt het ene pigment sterker uit dan het andere en geen enkel fotoshop programma biedt hier voldoende uitkomst in. Tenminste, voor zover ik dat onder de knie heb.

donderdag 19 november 2009

Workshop schilderen voor bedrijven en organisaties

Het was een hele klus om in krap 2 uur tijd iedereen aan het werk te zetten, een haas te laten tekenen en te laten schilderen. Het onderwerp van deze groep was afgeleid uit het logo van deze organisatie. Resultaten waren prachtig! Iedereen wist met kwast en spatel een geweldig doekje 'af te leveren'. Verrassend hoe iedereen er iets eigens van maakt, ook al is de start gestructureerd. Het grappige is dat er in zo'n groep (dit keer een afdeling van een organisatie) een enorm verschil in niveau en interesse te vinden is. Anders dan op mijn cursussen waar geinteresseerden op af komen, die echt willen leren tekenen en schilderen. Ook daar is een niveauverschil, maar in ieder geval 'gelijkgestemd'. Mijn werkwijze is daarom om heel stapsgewijs mensen op weg te helpen, heel directief eigenlijk, om een goede basis te leggen voor het lekker losgaan daarna met verf, kwast en spatel.

woensdag 11 november 2009

Eerste nieuwsbrief van de portretschilder de deur uit




Bij wijze van spreken dan ... per email verzonden naar alle adressen die in onze mailbox stonden. Dat waren er heel wat.


Het is ook leuk om mee bezig te zijn, want dan pas realiseer je hoeveel er gebeurd is. Er zit zoveel vaart in het leven van nu, dat er geen tijd is om stil te staan, laat staan een blik achterom te werpen.... Toch wel een goed ding om je zegeningen te tellen (en heel psychologisch verantwoord)! Tja, wat voor plaatje erbij doen? Van Ellens restaurant dan maar. Ter ondersteuning van ons gezamenlijk arrangement. Meer info volgt later.... Daar wordt al naar verwezen in de nieuwsbrief.

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen? Mail naar info@cveen.nl of kijk op http://www.cveen.nl/


zaterdag 7 november 2009

Terugblik


Recent is deze opdracht afgeleverd. Het is het portret van een kleurrijk figuur, bij gelegenheid van een behaalde mijlpaal. Reden voor een feestje en reden voor het portretteren van deze persoon. Hoewel het een vrolijke frans is, heb ik niet gekozen voor een puur lachende pose. Deze blik vind ik zeer intens, juist prachtig voor deze gelegenheid, vijnzend, terugblikkend, met een veelheid aan kleuren die optimisme en gedrevenheid uitstralen. Een vakman die zijn vak verstaat en zich er volledig voor inzet.