zaterdag 31 oktober 2009

Op de ezel


Natuurlijk is er geen ezel, bij het schilderen in aquarel. Ik werk op een multiplex plaat, heb er vele in verschillende maten. Nu weer een paard onder handen. Het gaat een groot en veelkleurig schilderij worden, waarschijnlijk. In de schets heb ik mijn kleurkeuze bepaald, maar of het echt zo wordt, of toch anders uit gaat vallen, we zullen het zien. Waarschijnlijk leg ik het even terzijde om verder te gaan met een andere serie. Die moet half december af zijn voor een expositie.

donderdag 29 oktober 2009

Workshops

Druk bezig met de voorbereidingen van het vervolg van de cursussen, na de herfstvakantie. Het is enorm leuk en gezellig. Zowel met de volwassenen als met de kids. Sommige volwassenen vinden de kinderopdrachten zo leuk, dat ze in het tweede deel van de ochtend hierop overstappen en het serieuze werk laten voor wat het is. De andere dyhards gaan stug door met de echte tekenles onderdelen. Een stevige basis om goed te leren kijken en dit om te leren zetten naar tekenen, als basis van werken in kleur (aquarel of acryl).

donderdag 15 oktober 2009

Overhandiging schilderij Cor Ooijevaar

Op 16 November vindt de overhandiging van het schilderij van Cor Ooijevaar plaats in Doetinchem. Cor is de oprichter van het Openbaar Vervoer Museum en op deze datum viert het museum het 20 jarig jubileum. In opdracht van het bestuur heb ik de oprichter geschilderd, een mooie opdracht en op 16 November de feestelijke overhandiging tijdens de jubileum-dag: Leuk!

Portret Iers Paard


Spreekt voor zich. Mooi Iers paard van 16 jaar

woensdag 14 oktober 2009

Jewel is af

Jewel is een Ierse merrie met een lief karakter. Zie http://www.cveen.nl/ Galerie/portet dieren
Ze is 16 en zeer fit. Loopt in de wei met PeterPaard, Freya en Peppijn. Ik start nu met PeterPaard. Heel veel zin in. Welke kleuren zal ik gaan gebruiken? Komende dagen cursussen geven, ondertussen het beeld op m'n netvlies proberen te krijgen. Ik denk aan paarse kleuren, maar zie nog wel of me dat voldoende gaat bevallen.... denk, denk, denk....

maandag 12 oktober 2009

Dynamiek van paarden


Paarden intrigeren mij enorm! Een aantal paardenopdrachten (zie http://www.cveen.nl/ , portret dieren) hebben veel losgemaakt: afgelopen zomer ben ik op diverse paardenevenementen geweest. Hier zie je deze prachtige dieren in actie. Ik ben in Beekbergen geweest op een internationaal concours, tussendoor een aantal fokstallen bezocht en was ik recent in Varsseveld (zie foto). Gezellige sfeer rond deze stijlvolle paarden!

Eerste Prijs van de Vakjury!

In september deed ik mee aan de kunstmanifestatie Barticamp in Neede en Vreden (Duitsland). Dit is een jaarlijks terugkerende manifestatie waaraan kunstenaars na ballotage kunnen meedoen. Deze keer was Barticamp georganiseerd met deelname van Duitse en Nederlandse kunstenaars, en vond de manifestatie tegelijkertijd in Nederland en Duitsland plaats. Verrassend en ontzettend leuk.....de 1e prijs van de Vakjury was voor mijn werk!

Corinne (2e van links) tussen de juryleden bij de prijsuitreiking.

zondag 11 oktober 2009

Portret Cor Ooijevaar

Bijzondere opdracht!
Wat was dit een moie opdracht om te maken: Cor Ooijevaar is de oprichter van het openbaar Vervoer museum in Doetinchem. Van het bestuur kreeg ik de opdracht om in het kader van het 12,5 jarig jubileum dit schilderij te maken van de reeds overleden oprichter. Moeilijk, maar ook mooi om een prachtige zwart wit foto om te zetten in een warm, liefdevol schilderij....
Maar het is gelukt! Het portret zal tijdens de viering van het jubileum in november 2009 onthuld worden.
Fijn om de reacties van de zoon van Cor te horen: hij was heel enthousiast!